Акценти
Начало / Политика / Чрез мрежа от дискусионни клубове Първанов ще вкарва нови хора в политиката

Чрез мрежа от дискусионни клубове Първанов ще вкарва нови хора в политиката

Мрежа от дискусионни клубове предстои да бъде създадена в страната, която ще даде шанс на кадърните, на добрите професионалисти да влязат в политиката. Това каза днес в Плевен експрезидентът Георги Първанов, който взе участие в международна научна конференция, организирана по повод 135 години от Освобождението на България.  „За мен е особено важно не просто да дойдат нови хора, както сега често се апелира, а да дадем шанс на кадърните, на доказаните управленци, а такива има във всяка една сфера и аз ще се опитам да направя това чрез мрежа от дискусионни клубове както в центъра, така и по регионите”, обясни Първанов. Той допълни, че идеята на дискусионните клубове всъщност е да се приобщят хора, които не са свързани с партията. „Ние грешим като залагаме в управленските си идеи само на хора, които са свързани с партията. Без да подценявам тези хора, смятам, че националният потенциал трябва да бъде  мобилизиран и да му бъде даден шанс в управлението”, подчерта той.

Според него в момента всякакви идейни течения в БСП са смачкани, което е жалко и направи сравнение с времето, когато той беше начело на БСП и идейните течения в пратията тогава са имали много солидно представителство във Висшия партиен съвет. „Сега не е така, с което се доказва, че идейният живот е замрял”, подчерта Първанов.

Изграждането  на мрежата от клубове ще започне с дискусия в София на 22 септември, която ще  бъде последвана от дискусии в цялата страна по регионални и национални въпроси.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...