Акценти
Начало / Общество / Читалището в село Победа организира мило тържество за местните пенсионери

Читалището в село Победа организира мило тържество за местните пенсионери

възрастни хора

Народно читалище „Зора -1990г.” и Клуб на пенсионера и инвалида в село Победа, област Плевен заедно отпразнуваха Международния ден на възрастните хора.

Домакин на тържество беше местното читалище. Неговият председател посрещаше хората от третата възраст в изцяло обновената читалищна сграда по стара българска традиция с хляб и сол. Около 50 човека на пенсионна възраст събра новата лекционна зала, построена от Община Долна Митрополия. Гости на празника бяха  Поля Цоновска – кмет на Община Долна Митрополия и  Пепа Герашка – директор на Дирекция УТСД.

За настроение на празника от читалището бе подредена фотоизложба. Жест на внимание и уважение бе подареното цвете на всеки възрастен човек . Кратка и прочувствена презентация за празника развълнува присъстващите. Отбелязан бе и Денят на музиката и поезията с мултимедиен клип от стихове на музикален фон, предизвикал сълзи на вълнение в очите на много присъстващи. Голяма изненада за възрастните хора бе и прожекцията на кратък филм, създаден от читалищния екип по повод 60 години село Победа.

В края на тържеството присъстващите се насладиха на изпълненията на местната самодейна група „Вълшебни звуци” поднесена отново чрез филм, заснет по проект „Вкусът на детството – хляб, мляко и песен – за векове”.

DSC07003

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Снежинка Стефанова

    Гордея се,че избрах да закупя къща в това село.Тук се спазват все още доста традиции.Бившия вече кмет ВАЛЕНТИН ПЕЛОВСКИ /лека му памет/ доста направи за това село.Радва се за ПЕНСИОНЕРИТЕ ТАМ.АЗ СЪМ на 40 г,но това е мястото където намирам спокойствие макар и за малко от забързаното ежедневие.