Акценти
Начало / Общество / Читалището в Рупци стартира първи самостоятелен проект

Читалището в Рупци стартира първи самостоятелен проект

“Интеграция на поколенията – мост между миналото и съвременните технологии” е името на проекта на НЧ “Васил Христов 1927” в с. Рупци, който стартира в червенобрежкото село. С финансовата подкрепа в рамките на 3 000 лева по Програмата за малки грандове от Фондация “Лале”, в читалището е изграден дневен център за занимания на деца и възрастни в различни направления.

Председателят на читалището Диана Цветанова сподели на откриването, че мечтата да се направи средище, в което да се събират хора от различна възраст, пол, етнос вече е осъществена. Идеята е да се даде възможност на възрастните хора да придобият елементарни умения за работа с компютър и интернет, както и да се създадат повече социални контакти и връзки между поколенията. “Надяваме се да привлечем като доброволци и хора, които досега са били по-далече от нашата дейност, и да им дадем възможност за изява”, каза още Диана Цветанова.

Центърът е оборудван с два компютъра, тенис маси, разполага с богат набор от развлекателни игри. Вече е изготвен и графикът на дейностите, които ще се изпълняват там в рамките на една година. Сред тях са лекции по интереси, обучения за работа с компютри, танци, театрални умения, изработване на икебани, изложби на плетива и др.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...