Акценти
Начало / Последни новини / Четири медала от три турнира спечелиха шахматиститe  на СШК „Спартак Плевен XXI“

Четири медала от три турнира спечелиха шахматиститe  на СШК „Спартак Плевен XXI“

Пет състезатели на СКШ „Спартак Плевен ХХІ”  в рамките на три дени взеха участие в три турнира в България и чужбина. Първият турнир – шахматен фестивал по ускорен шах и блиц, се проведе  в Солун (Гърция) от 28 до 30 октомври. В него участвуваха 207 състезатели от 4 държави. Сред тях личаха имената на 4 гросмайстори и 5 международни майстори, като сред гросмайсторите бяха българите  Кирил Георгиев и Крум Георгиев. Играха се два турнира по ускорен шах и блиц. Те бяха по  Швейцарска система в 10 кръга. Организаторите правеха и класирания за отделните възрастови групи.Отлично се представи Кристиян Георгиев, който спечели съответно 6,5 и 5,5 точки в двата турнира, които му донесоха 2 златни медала в групата до 10 години. В същата възрастова група при момичетата сребърен медал спечели Катрин Нинова. За нея това бе и първи медал от голямо шахматно състезание. С две четвърти места при 14-годишните се задоволи Владимир Върбанов, който и в двата турнира спечели по 6 точки. Същият брой точки набра и председателят на плевенския клуб Петьо Маринов, който участва в турнира по ускорен шах.

Добрите новини за плевенския клуб продължиха и в България. На 30 октомври във Велико Търново се%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%8f%d0%bd-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b2 състоя Вторият турнир на МОЛ-Велико Търново. Той събра 71 участници до 12 години, които играха 6 кръга по Швейцарска система. Отлично се представи състезателят на  „Спартак Плевен XXI“ Кристиян Милев,  който постигна 5 победи и едно реми и подели първото място в общия турнир. Макар че е 10 годишен, Кристиян бе обявен за победител в групата за момчета до 12 години.

Успешното представяне на плевенския клуб продължи и на  турнира за деца до 8 години за Купа Тримонциум, който се проведе на 30 и 31 октомври в Пловдив.  В него взеха участие 68 деца, които играха 7 кръга по Швейцарска система  на класически шах. Много добре се представи Велислав Василев, който постигна 4 победи, 1 реми и 2 загуби, което му отреди 16-то място.

Тези турнири бяха отлична проверка преди държавното отборно първенство до 12 години, което започва на 7 ноември в Боровец. Отбора ще бъде воден от шестата в Европа – Белослава Кръстева, а в него ще бъдат включени Кристиян Георгиев и Кристиян Милев.

%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2-%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b2

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...