Акценти
Начало / Политика / Четири дами от Плевенска област участваха в Четвъртата политическа академия на Ж ГЕРБ в Албена

Четири дами от Плевенска област участваха в Четвъртата политическа академия на Ж ГЕРБ в Албена

Областният клубен ръководител Даниела Гонкова, ръководителят на общинската структура в Плевен – Петя Василева, организационният секретар на дамите в Левски Зорница Стоянова и Мая Христофорова, общински организационен секретар на ГЕРБ – Белене взеха участие в Четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се проведе от 3 до 5 юни 2016 г. в курортен комплекс „Албена”. На форума присъстваха близо 200 дами от областните структури  на  ЖГЕРБ в цялата страна, които обсъдиха основната тема  „България 2016 – новите политически досиета”.

Обществото ни се нуждае от ново гражданско участие. Най-голямата необходимост за страната ни днес е постигането на диалог. Жените са деен участник в процеса на вземането на политически решения на различни нива. Това заяви при откриването на академията председателят на организацията Ирена Соколова. Ирена Соколова посочи, че седем от министрите в правителството са жени, както и 24 от народните представители на ГЕРБ. „Ние носим отговорност за бъдещото поколение“, посочи лидерът на Жени ГЕРБ.

3

Четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ бе открита от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, председателя на ЖГЕРБ и народен представител Ирена Соколова, областния координатор на ГЕРБ-Добрич и депутат Румен Иванов и Богдан Мирчев – представител на фондация „Ханс Зайдел“. Лектори на форума бяха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Свои презентации представиха и председателят на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов, председателят на Комисията по здравеопазване Даниела Дариткова, председателят на Комисията по образование и наука Милена Дамянова, зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси Диана Йорданова и зам.-председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Светлана Ангелова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...