Начало / Последни новини / Михаил Генев стана трети в България

Михаил Генев стана трети в България

Бронзов медал спечели състезателят на БК Изобор – Михаил Генев от държавния личен-отборен шампионат по борба класически стил за мъже в Пловдив. Единадесетокласникът достигна до почетната стълбица в категорията до 71 кг. Конкуренцията бе жестока – 25 борци. Мишо започна с победа. След това отстъпи на национала Константин Стас от Славия-2009 /София/, който в последствие стана вицешампион. Плевенският състезател продължи с успех над Мартин Борисов от столичния Левски. В последната си схватка трябваше да се сбори с Майкъл Измирлийски. Борецът от НСА-Академик /София/ обаче получи лекарска забрана. „Добро представяне за Мишо. Направи силни срещи. Това е първия медал в кариерата му“, анализира треньорът му в плевенския клуб Момчил Сирашки. Той също участва в шампионата, но като състезател на НСА-Академик. При 66-килограмовите Сирашки завърши на седмо място. На старта надви Коста Костов от Берое /Стара Загора/. След това обаче го победи световния шампион Александър Костадинов пернишкия Миньор. Плевенчанинът обаче взе още една среща, а в последната загуби от Нестър Нестъров от НСА-Академик.

В същата категория се бори и още един юноша на БК Изобор – Халил Атанасов. Той започна с победа, но след това отстъпи пред Дейвид Димитров от Слава /Монтана/ и приключи на 12 място.

Подобно на Сирашки и треньора на Класик /Белене/ Момчил Ганчев също участва в шампионата. Той се класира на 9 място в категорията до 80 кг. Ганчев надви Христо Петров от Локомотив /Пловдив/. След това обаче допусна загуба от представителя на НСА-Академик – Стефан Дюлгеров.

„Не се получи силен шампионат. Състезанието бе от средна класа. Основната причина бе отсъствието на най-силните борци. Тези от тях, които вече са взели квоти за олимпиадата не дойдоха. Нямаше ги и тези, които преследват такива“, коментира Момчил Сирашки.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...