Начало / Крими / Четири години затвор и 400 000 лева обезщетение за шофьор, причинил смъртта на четирима

Четири години затвор и 400 000 лева обезщетение за шофьор, причинил смъртта на четирима

съд

Плевенски окръжен съд с присъда от 3 юни 2014 г. осъди на четири години лишаване от свобода  и парично обезщетение в размер на 400 000 шофьор, който на 7 юни 2013 г. в близост до разклона за село Тотлебен, област Плевен, при управление на товарен автомобил с прикачено полуремарке  е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на  четирима  души, двама от тях съпрузи.  Първоначално  постановената присъда е била 6 години затвор, която е намалена на четири години  лишаване от свобода, като наказанието се изтърпява в Затворническо общежитие от открит тип.  Извършителят  Х.Х.Х.  е лишен от право да управлява МПС за срок от шест години, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Освен това той ще трябва да заплати и 400 000 лв. неимуществени щети на сина и дъщерята на загиналите родители, както и направените от тях разноски по делото, включително 6 000 лв. за упълномощени от тях повереници. .

Х.Х.Х. е осъден да заплати на Окръжна прокуратура – Плевен направените разноски в размер на 3280,82 лв. и да преведе по сметката на Окръжен съд –  Плевен направените деловодни разноски в размер на 189,00 лв., както и държавна такса върху уважения размер на гражданските искове в размер на 16 118,24 лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...