Акценти
Начало / Крими / Четири бързи производства за шофьори без книжки в Плевенско

Четири бързи производства за шофьори без книжки в Плевенско

На 31 октомври са образувани четири производства за шофиране без свидетелство на управление на МПС. На 28 октомври около 23 часа в град Левски по ул.“Ал.Стамболийски“ 27-годишен от Левски, е управлявал лек автомобил „Ауди Q7″ без шофьорска книжка. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 27 ноември 2015 година. Образувано е бързо производство На 28 октомври в 23.20 часа в град Левски по ул.“Райчо Даскалов“ 25-годишен местен жител, е управлявал лек автомобил „Ланчия“ без свидетелство  за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, в сила от 2 септември 2016 година. Образувано е бързо производство

На 31 октомври 2016 година в 13.05 часа в град Червен бряг на улица „Цар Самуил“ автоконтрольори спират товарен автомобил „Рено Мастер“, с германска регистрация. Колата е  управлявана от 30-годишен от Червен бряг. При извършената проверка е установено, че мъжът е без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 15 юли 2016 година.   Образувано е бързо производство.

На 31 октомври около 23:15 часа в Плевен на булевард „Русе“ е спрян лек автомобил „Мерцедес“ и водачът – 18-годишен от Левски не е представил на проверящите шофьорска книжка. Справка в данните на МВР е установила, че мъжът управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние, с наказателно постановление, влязло в законна сиа на 20 септември 2016 година. Младежът е задържан за 24 часа. По случая е образувано незабавно производство.

Уведомени са дежурни прокурори. За престъпление по чл.343 „в“,ал.2 от НК продължават работа разследващи полицаи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...