Акценти
Начало / Образование / Челни места за учениците от СОУ “Иван Вазов“ в национално състезание по история

Челни места за учениците от СОУ “Иван Вазов“ в национално състезание по история

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Учениците от 5 „а“, 5 „б“ и 5 „в“ клас на СОУ „Иван Вазов” завоюваха челни места на ,,Национално състезание по история на България‘‘, организирано от Педагогическа асоциация ,,Образование без граници‘‘ – град Стара Загора, съобщават от школото.

На 16 декември в училището се проведе първият кръг, в който учениците работиха по темата ,,Славяни и прабългари‘‘. Началният етап на състезанието представляваше тест, както и разпознаване на снимков материал за бита, културата и живота на славяните и прабългарите. Участваха десет ученика от пети и десет от шести клас.

Резултатите бяха обявени на 6 януари в зала ,,Европа‘‘, като директорът на училището Димитър Митев лично връчи наградите на класиралите се и грамотите на всички участвали. Пресиан Михайлов от 5 „а“ клас, Александра Станчева от 5 „б“ клас, Венета Ташкова от 5 „б“ клас, Никол Петрова от 5 „б“ клас и Марин Цветанов от 5 „в“ клас завоюваха сребърни медали, а Владимира Височкова от 5 „б“ клас – бронзов.

Вторият кръг на състезанието ще бъде през февруари тази година на тема ,,Културата на българското Възраждане‘‘, а третият кръг  – през април, като се очаква той да е по темата ,,Войните за национално обединение на българите‘‘. Финалният кръг ще е през месец май в Стара Загора.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...