Акценти
Начало / Икономика / В Червен бряг фирма е осигурила площадка за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци

В Червен бряг фирма е осигурила площадка за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци

сметище боклруциOбщина Червен бряг е сключила договор с фирма от града, която осигури площадка на територията на общината за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата, във връзка с изискванията на Закона за управление на отпадэците, съобщават от общинската администрация на Червен бряг.

Площадката е с размер близо 9 000 кв. м и жителите на общината ще имат възможност да предават там разделно събрани отпадъци от опаковки, отпадъчни материали от хартия, пластмаса, метал, стъкло, негодни за употреба батерии, текстилни отпадъци, излезли от употреба електрически уреди, опасни отпадъци, обемисти едрогабаритни отпадъци и други видове отпадъци от домакинствата, включени в разрешението на фирмата.

Осигуряването на площадка е най-евтиният за общината начин да увеличи количествата отпадъци, предадени за рециклиране, както и алтернатива на другите организирани системи за разделно събиране на рециклируеми отпадъци.

По повод влизане в сила на Решение № 11/10.07.2014 г. на Конституционния съд относно обявяване на противоконституционността на безвъзмездното предаване на отпадъци от черни и цветни метали, Община Червен бряг уведомява гражданите, че на площадката се извършва предаване на отпадъци от черни и цветни метали с битов характер от физическите лица. Рзплащанията по сделки с отпадъци от цветни и черни метали, включително на такива с битов характер, се извършва по безкасов път.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...