Акценти
Начало / Общество / Часовете между 6 и 9 сутрин и вечер с най-много катастрофи

Часовете между 6 и 9 сутрин и вечер с най-много катастрофи

Статистиката показва, че часовете между 6 и 9 сутринта и 18 и 21 вечерта са най-рискови за тежки пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени. За изминалите шест месеца на годината на територията на област Плевен между 6 и 9 часа са настъпили 21 тежки ПТП с 5 загинали и 28 ранени, а между 18 и 21 часа тежките ПТП са 18 с трима загинали и трима ранени граждани. По брой загинали най-тежка е обстановката във вторник, след което се нарежда петък.

Общо 739 са автопроизшествията станали за първото шестмесечие на годината на територията на Областната дирекция на МВР – Плеве , от които 98 тежки с 11 загинали и 132 ранени. В сравнение със същия период на миналата година пътнотранспортните произшествия са с 24 по-малко, но тези, при които има загинал, са с 4 повече.

Анализът на причините за тежките катастрофи показва, че най-често те са резултат от движение с несъобразена скорост. За полугодието по тази причина са станали 62 тежки ПТП с 8 загинали и 96 ранени. Отнемането на предимство се нарежда на второ място като причина за тежки катастрофи с 2 смъртни случая и 26 ранени от общо 21 пътни инцидента.

17 от тежките катастрофи, при които са загинали 3 и са ранени 24, са резултат от сблъсък с крайпътни съоръжения или дървета. Регистрираните удари между автомобили са 27, но при тях загиналите са двама, ранените обаче са 48.

Първокласният път, който на територията на областта е с дължина 103 км, е с най-висока концентрация на ПТП. За полугодието там са станали 84 тежки катастрофи. На второ място се нарежда пътят Кнежа-Искър-Доли Дъбник. Най-малък е броят на катастрофите, станали  на пътя Плевен – Ловеч, сочи статистиката.

За първото шестмесечие на 2012 г. пътните полицаи обслужващи територията на ОД на МВР – Плевен са установили  32 734 нарушения, от които са съставени 5 538 акта и са издадени 25 283 фиша.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...