Начало / Общество / Цъфнаха японските вишни в двора на спортния комплекс на Медицинския

Цъфнаха японските вишни в двора на спортния комплекс на Медицинския

японска вишна МУ

В красив розов цвят цъфнаха японските вишни на МУ-Плевен, посадени по повод 40-годишнината на висшето училище от д-р Кеничиро Хасуми, проф. д-р Славчо Томов, чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев и представители на академичната общност на БАН. На 25 октомври 2014 г. в градинката пред Спортен комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков” бе извършено ритуално посаждане на 2 японски вишни (сакура) в знак на приятелските отношения и конструктивното сътрудничество между Международна фондация „Хасуми” и висшето училище. Дръвчетата с вишнев цвят са символ на Япония и са специален подарък и жест на благодарност към плевенската академична общност в Годината на юбилея. Идеята на Ръководството на висшето училище е да увеличи броя на вишневите дръвчета и да оформи кът на японската култура, като сложи беседка за отдих на студентите и преподавателите.

В рамките на Юбилейния месец на науката през месец октомври 2014 г. за трети пореден път Международна изследователска фондация Хасуми – България проведе ежегодната си среща в Медицински университет – Плевен с цел запознаване на академичната общност с последните достижения в своята научна област.

На 24 октомври 2014 г. в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център се проведе тържествена церемония по присъждане на почетното звание „Доктор Хонорис Кауза на МУ–Плевен на д-р Кеничиро Хасуми за изключителни научни постижения и принос в областта на имунологията, имунологичната терапия на рака и разработването на терапевтични противоракови ваксини.

Всички проведени Национални срещи на Фондация Хасуми в България се организират съвместно с Медицинското отделение на БАН и се провеждат с международно участие. Форумите през 2012 г., 2013 г. и 2014 г. са с домакин Медицински университет – Плевен.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...