Акценти
Начало / Култура / Цигуларят Чавдар Вълков ще е солист в концерт на Разградската филхармония

Цигуларят Чавдар Вълков ще е солист в концерт на Разградската филхармония

Чавдар Вълков

Цигуларят от Плевен Чавдар Вълков ще е солист в концерт на Разградската филхармония. Мотото на музикалното събитие е „Концерт от бисове”, а в него ще прозвучат обичани класически произведения. Диригент ще е маестро Красен Иванов.

Програмата включва популярни пиеси за цигулка и оркестър, като оркестърът е само акомпаниращ, а солистът участва във всички пиеси. Изявата е с озвучаване, поверено на известна плевенска фирма, която ще бъде част от екипа на проекта за цялата страна.

В изпълнение на известния плевенски музикант ще прозвучат Вивалди – „Годишни времена” (Лято  и Зима), Чайковски – „Руски танц“, Рахманинов – „Вокализа“, П. Христосков – „Малка токата“, Г. Зл. Черкин –  „Севдана“, Брамс – Унгарски танци №1 и №5, Масне – „Размишление“, Карлос Гардел – „Por una cabeza“, Лерой Андерсон – „Пишещата машина“, Найджъл Хес – „Фантазия“ за цигулка и оркестър, Монти – „Чардаш“, Пиацола – „Escualo“ и Майкъл Джексън – „Smooth criminal“.

Концертът ще се състои на 30 май от 19 часа в залата на Филхармонията в Разград. Следващата изява ще е на 26 юни в Сливен.

концерт

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. Егати новината!! а кога ще бъде концерта „Чавдар Вълков свири със Садовската филхармония“?