Акценти
Начало / Култура / Цигуларят Санжар Сапаев зарадва  плевенските си почитатели със солов концерт

Цигуларят Санжар Сапаев зарадва  плевенските си почитатели със солов концерт

Много приятна програма беше подготвил за плевенските си почитатели цигуларят Санжар Сапаев за соловия си концерт, който изнесе тази вечер в Художествена галерия „Дарение Светлин Русев”. В акомпанимент на пианистката Мария Елена Средева прозвучаха произведения на Бах, Моцарт, Паганини, Бизе и други. Със същата програма Санжар Сапаев ще представи България в предстоящ международен конкурс.

Това е поредна среща на талантливия млад музикант с плевенска публика. Първата беше преди четири години, когато с неговия квартет „Сапаев” изнесе съвместна програма с Плевенска филхармония. Последваха още няколко гостувания, включително с плевенчанката Яна Зеленогорска.

За предстоящото си участие в международния конкурс Санжар Сапаев сподели, че е благодарен за подготовката на своя професор Ангел Станков, която му дава увереност и сила на сцената. Сапаев е носител на седем първи награди от престижни международни конкурси за цигулари.

Многобройната публика, изпълнила до краен предел залата на галерията, имаше удоволствието да преживее среща с професионализъм от висока класа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...