Акценти
Начало / Общество / Продължава подаването на документи за обществената трапезария в община Искър

Продължава подаването на документи за обществената трапезария в община Искър

30 лица от най-уязвимите групи ще получат възможност да се възползват от услугата топъл обяд в община Искър. От Община Искър напомнят, във връзка с изпълнение на проект „Осигуряване на топлъл обяд в община Искър“, че в общинска админстрация на град Искър и кметствата в с. Писарово, с. Староселци и с. Долни Луковит приемът на заявление-деклариция за ползване на социалната услуга Обществената трапезария продължава. Тя е общинска дейност, в структурата на Домашен социален патронаж град Искър, предоставяща социална услуга в общността, с капацитет 30 места, насочена към задоволяване на потребностите от храна на най-уязвимите лица.

Проекта е с цел помощ и подкрепа на най-уязвими групи от населението на територията на общината. Като най-нуждаещи са определени две целеви групи: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност.

Новоподалите заявление-декларация се преглеждат и одобряват от комисията за подбор и се включват в списъка на чакащите лица. За включване в услугата лицата се уведомяват лично от служителите на Домашен социален патронаж, град Искър. За допълнителна информация заинтересованите могат да се обръщат към управител на Домашен социален патронаж, град Искър на тел: 06516 23-25.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...