Акценти
Начало / Икономика / Цецка Цачева идва в Плевен за работна среща

Цецка Цачева идва в Плевен за работна среща

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и НП посланикът на Конфедерация Швейцария Регина Ешер ще участват в работна среща на Българо-швейцарската търговска камара с представители на деловите среди от Плевенска област, това съобщават от Областна администрация.

Целта на работната среща е да се разширят възможностите за съвместни инициативи и контакти между членовете на Българо-швейцарската търговска камара и други швейцарски фирми с делови партньори от нашия регион. На форума ще бъде предоставена информация както за актуалните проекти и перспективи пред областта, така и за камарата и нейните членове.

Форумът ще се провeде на 22 февруари от 16.30 часа в зала „Плевен“.

Предисторията на Българо-швейцарската търговска камара започва през 1994 год., когато по инициатива на швейцарски и български организации и компании в София е основан бизнес клуб България – Швейцария. Целта на клуба е подобряване на икономическите връзки между двете държави и обмен на актуална информация между членове и заинтересовани кръгове. През 2004 год., поради засиления интерес към бизнес контакти и с цел подпомагане на предприятия от двете държави, членовете на бизнес клуба взимат решение и го преобразуват.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...