Акценти
Начало / Образование / Център по сугестопедия за работа с деца ще отвори в Плевен

Център по сугестопедия за работа с деца ще отвори в Плевен

Сугестопедия център за работа с деца от 7 до 14 г. ще бъде открит следващата седмица в Плевен. Той е създаден по проект, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Извършената инвестиция в образователна инфраструктура е в размер на близо 500 000 лв.

Центърът се намира на  ул. „Гренадирска“ №4, ет. 3 на обща площ от близо 400 кв.м. Оборудвани са шест тематични пространства за езикови занимания, за занимания по математика, за обучения по биология, химия, музикално-театрално пространство,  спортно-игрово пространство, зона за арт терапия и за занимания с кулинарство.

В Центърът са разкрити 17 нови работни места.

Официалното откриване ще бъде на 21 ноември 2018 г. от 11,00 часа.

Сугестопедията е концепция за внушението, създадена от българския психотерапевт и педагог Георги Лозанов, който я определя като наука за внушението и за разкриване всестранни резерви на личността. Тя е съчетание от педагогика и психология.Сугестопедията e оригинална система за ефикасно усвояване на знания по позитивен и спонтанен начин, без стрес, напрежение или умора, чрез умствена релаксация и ненапрегната концентрация, с помощта на изкуството.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...