Начало / Общество / Липсата на разбиране проблемите на военноинвалидите продължава да е основен проблем за тях

Липсата на разбиране проблемите на военноинвалидите продължава да е основен проблем за тях

Липсата на разбиране на проблемите на военноинвалидите и военнопострадалите, липсата на подкрепа от централните и местни власти и ниските пенсии продължава да са основните проблеми пред военноинвалидите. Това акцентира председателят на Дружество „Военноинвалид”  в Плевен – Илиян Христов, в отчетния доклад за дейността на организацията през изминалата година.

Днес Дружеството проведе отчетно събрание, на което присъстваха 47 членове на дружеството или техни представители.

В момента в плевенската организация членуват 72 военноинвалиди и военнопострадали от Плевен и Плевенска област, като военноинвалидите са 38 от мирно време и 34 военнопострадали. В доклада си председателя посочи, че военноинвалидите са с едни от най-ниските пенсии  – от 139 до 200 лв. Все още продължава да не са разрешение проблемите с ТЕЛК.

В доклада беше подчертано доброто взаимодействие с колегите от военно-патриотичните съюзи, военните формирования , Военно окръжие, Военен клуб- Плевен, с РИМ и ДВИМ и медиите в Плевен.

Секретар-касиерът представи счетоводен отчет на дружеството за изтеклата година, а председателката на КС представи отчет за направените проверки на работата на УС. Беше изготвена и приета план- програма за работата на УС за 2019 г.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...