Начало / Общество / Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания с ден на отворените врати

Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания с ден на отворените врати

Вратите на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен отварят на 2 юни от 10:00 ч. за всички деца-потребители, техните родители и служителите на центъра, с тържествен водосвет. От 11:00 ч. до 15:00 ч. всички жители и гости на град Плевен с радост ще бъдат посрещнати в Центъра, където ще имат възможност да разгледат материалната база и получат подробна информация за същността на услугата, за директната работата с деца, както и отговори на въпроси в компетенцията на специалистите в центъра.

Мероприятието „Ден на отворени врати” е част от инициативите, посветени на децата в седмицата на най-милия и искрен празник – Международния ден на детето. Първи юни е и датата, в която екипът на ЦСРИДУ прави официално представяне на дейността на социалната услуга, в присъствието на много гости от града и страната, ангажирани в социалната сфера. Целта на срещата-представяне е не само да се презентира дейността на Центъра, а и да се обменят опит, идеите и ресурсите на специалистите, за съвместно постигане на още по-ефективни резултати в социалната сфера, в името на децата. Водещото послание на това събиране, отправено към присъстващите, се крие зад мотото „Заедно за по-добро развитие на децата”.

Инициативите посветени на децата ще приключат с еднодневна екскурзия, организирана за децата посещаващи ЦСРИДУ, до град Елена.

Социалната услуга по същността си е услуга в общността за деца от 3-18г. с увреждания, която предоставя комплекс от специализирани почасови услуги, свързани с извършване на двигателна, логопедична и социална рехабилитация, психологическа и педагогическа подкрепа; организиране на свободното време, отдих и развлечение; работа с близки и роднини на децата потребители потребителите.

Координатите на ЦСРИДУ – гр. Плевен са: ул. „Даскал Димо”7, тел.064/801-303.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...