Акценти
Начало / Общество / Център за агроиновации откриха в Плевенско

Център за агроиновации откриха в Плевенско

Днес в района на село Горна Митрополия, област Плевен, бе открит първият по рода си Център за агроиновации на международна компания с опит в областите на здравеопазването и земеделието. Целта на Центъра е да демонстрира устойчиво земеделие в реални условия. Идеята за реализацията на проекта се заражда в отговор на бъдещите предизвикателства в световен мащаб – нарастването на световното население, увеличеното търсене на повече и по-добра храна и намаляващата обработваема площ на глава от населението.

Фокусът на работа на Центъра за агроиновации ще бъде насочен към развитие на интегрирани решения (семена и хибриди, продукти за растителна защита и услуги), създадени с цел опазване и увеличаване на добивите и качеството на зърнените култури; промотиране на мерките за проактивно стопанисване с цел предпазване на потребителите, опазване на околната среда и културите, както и безопасност на храните; иницииране на партньорства, целящи да осигурят устойчиво земеделие.

По време на церемонията на откриването бяха представени интересни технологии, с които ще работи Центърът, като иновативната система за оптимално управление на отпадъчните води в стопанството и хотел за пчели – сигурно място за дивите пчели и другите опрашители, където те могат да намерят подслон и да се скрият при лошо време.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...