Акценти
Начало / Култура / Центрове по интереси и тематични ателиета отварят за ден в Плевен

Центрове по интереси и тематични ателиета отварят за ден в Плевен

В събота Плевен ще е домакин на фестивал „Учене през целия живот”, в рамките на който ще бъдат открити разнообразни тематични ателиета, центрове по интереси, уркшопи.  Фестивалът е част от изпълнението на проекта на Министерството на образованието, младежта и науката NELLII – Network for Effective Lifelong Learning Initiatives and Information. Целта му е да бъде изградена мрежа от съвети за учене през целия живот в 28 града в цялата страна. Кулминацията на дейностите са фестивалите, които освен в Плевен, се провеждат още в Благоевград, Кърджали, Стара Загора, Шумен и Габрово.

Фестивалът ще бъде открит на 27 октомври в 11 часа в зала „Плевен” на Областната администрация с  работен семинар, на който ще бъдат представени  добри практики за учене през целия живот. От 13 часа ще бъде даден стартът на разнообразни уъркшопи, центрове по интереси, ателиета за работа на открито. Инициативите ще бъдат съсредоточени в централната част на града – в Центъра за работа с деца, Градската градина, галерия „Илия Бешков”, Военен клуб, читалище „Съгласие”, Регионалния исторически музей. Предвидени са уроци по музика и танци, рисуване, театър, занимания по анимация, спорт и чуждоезиково обучение. Ще има уъркшопи по здравословно хранене, йога. Ще отворят врати ателиета за работа с природни и отпадъчни материали, по ръкоделие, за забавна химия.

Входът за всички инициативи е свободен.

Основен организатор на фестивала е Регионалният инспекторат по образованието в партньорство с  Военния клуб, читалище „Съгласие” и „Извор”, професионалните гимназии по туризъм, по ресторантьорство, търговия и обслужване, по електронни и химични технологии, по лозарство и винарство, ДФСГ „Интелект”, НУИ „Панайот Пипков”, СОУ „Стоян Заимов”, Регионална библиотека „Христо Смирненски”, Спортно училище, галерия „Илия Бешков”, детски градини, Младежкият градски парламент, Исторически музей, Центъра за работа с деца.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...