Акценти
Начало / Общество / Централизирана система за разпределение на делата стартира от днес

Централизирана система за разпределение на делата стартира от днес

sad

Централизирана система за разпределение на делата на случаен принцип стартира от днес, 2 януари, информира Красимир Петракиев, пиар на Плевенския окръжен съд и негов зам.-председател с ресор наказателно отделение. Тя е нова версия на досега действащата система LawChoice. Разпределението на деня автоматично ще постъпва във Висшия съдебен съвет (ВСС). Информацията ще пристига по интернет от цялата страна. Тоест всеки един протокол, който разпределящият изважда, ще има такъв електронен вариант във ВСС. Целта на нововъведението е да не се правят по места някакви размествания в последствие, поясни Петракиев. Аз твърдя, че в Окръжен съд – Плевен, това никога не сме го правили и няма смисъл да го правим, добави той.

Изграждането на централицираната система за разпрадаление на случаен принцип на делата е в рамките на проекта „Елекронно правосъдие – проучване и изграждане на единна комуникационна и информационна инфраструктура и единен електронен портал на съдебната власт“ по ОПАК, стана ясно през ноември 20134 г. Продължителността на изпълнението му е 18 месеца, но разработването на централизираната система беше реализирано в по-кратки срокове, тъй като е само една от дейностите на проекта.

Тогава от ВСС категорично отрекоха становището на неправителствени организации, че системата LawChoice е компрометирана. В потвърждение на този факт се посочва, че през 2013 г. са постъпили резултатите от проверки на Инспектората в 61 съдилища в цялата страна и 16 прокуратури от апелативните райони Бургас и Велико Търново. При нито една проверка не са открити манипулации на системата за случайно разпределение.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...