Акценти
Начало / Спорт / Целта ни е да изградим хомогенен отбор, който печели медали

Целта ни е да изградим хомогенен отбор, който печели медали

Изграждането на хомогенен отбор, който печели медали е основната цел, която си е поставил старши треньорът на юношеските отбори по бокс Борислав Бояджиев преди провеждането на Световното първенство по бокс за юноши догодина в София. За постигането й е важно да възпитаме у състезателите желание да се раздават докрай в преследване на победата, допълни Бояджиев.

Той подкрепи идеята в Плевен да се организира международен боксов турнир за младежи. Плевен е боксов град и заслужава да има такъв традиционен турнир, а от друга страна ще се стимулира развитието на спорта и ще се създадат условия за раждане на нови шампиони, е мнението на юношеският треньор.

Като личен треньор на Тервел Пулев той каза, че ще продължат да преследват целите си стъпка по стъпка, както са правели това и досега. А целите са винаги едни и същи – колкото се може по-високо, обяви треньорът. Най-близките са добро представяне на Европейското и Световното първенство догодина. Но според Борислав Бояджиев, е твърде рано да се говори за участие в следващата олимпиада.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...