Начало / Култура / Цветните преживявания на Павлин Ковачев в новата му изложба

Цветните преживявания на Павлин Ковачев в новата му изложба

Като път през цвета, баграта като емоционален отпечатък, така специалистът и приятелят Антониа Караиванова представи новата изложба на плевенския живописец Павлин Ковачев. Тя беше открита снощи в Арт център Плевен.

„Изсветляла палитрата му приветства цвета. В жизнерадостно розово светва Кайлъка с илюзорния хребет на фона. Аленеят фасадите на главната улица, знойно червено се стила небето над тях, в синьо гранично са мечтаните възвишения. Като път през цвета.Рисувани през последните три години, пейзажите на Павлин Ковачев срещат радостта от любими сюжетни места в нови емоционални и цветови внушения. Баграта е емоционалният отпечатък на Павлин. Натюрмортът за него е жанр в голям формат”, каза Антониа Караиванова, допълвайки, че усещането от картините на Павлин Ковачев е за „рисувани на един дъх платна”.

58 творби – живопис и натюрморт, представя в новата си изложба Павлин Ковачев.  Разпознаваеми, но едновременно с това различни. Художникът трябва да се развива, за да е интересен първо на себе си, а после и на публиката, споделя живописецът.

Следваща Предишна

Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...