Акценти
Начало / Последни новини / Боксьори от Спартак и Червен бряг станаха вицешампиони

Боксьори от Спартак и Червен бряг станаха вицешампиони

Емил Енчев и Васил Стефанов станаха вицешампиони на България по бокс. Сториха го в Петрич, където се проведе държавния личен шампионат за юноши. 127 боксьори от 40 клуба се качиха на ринга в южния град. Сред тях по двама състезатели на плевенските клубове Спартак и Мизия 80, и едноименния тим от Червен бряг. Те спечелиха общо три медала – два сребърни и бронзов. Енчев и Стефанов бяха на крачка от титлите. Емил, който е възпитаник на треньора Георги Тончев в Спартак се боксира в най-тежката категория + 80 кг. До битката за първото място се придвижи с лекота. Първо отказа хасковлията Мустафа Ремзи. На полуфинала пък му бе достатъчен само рунд за да спечели срещу Лоренцо Лазаров от Перник. На финала обаче не успя да се справи с Георги Лефтеров и остана втори.

Не съперници, а съдии отнеха титлата на възпитаника на треньора Дойчин Цанов в БК Червен бряг във финалната среща при 80-килограмовите. Васил Стефанов бе видимо по-добрия от представителя на Академик – Светозар Николов. В първия рунд Васко не му даде шанс. Почти същото бе и в следващите два, но реферите ги подариха на Николов, с което го направиха шампион.

Бронзов медал за Красимир Маринов от Мизия 80. На полуфинала състезателя на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров – президент и треньор на клуба не успя да надвие Ергюнал Сабри от Арда. Съотборникът на Краси – Кристиян Андреев започна с победа над Любомир Любомиров в категорията до 60 кг. На четвъртфинала обаче отстъпи на Калоян Илков. Победа и загуба за другия боксьор от Червен бряг – Георги Иванов. При 57-килограмовите той се справи по категоричен начин с Боян Чанурев от БК Тайсън. На четвъртфинала обаче Иван Иванов от СТОРМ го победи.

Една оспорвана среща изигра Асен Тодоров от Спартак. В категорията до 70 кг той взе първия рунд срещу Давид Добрев от Локомотив /Горна Оряховица/, но отстъпи следващите два и отпадна преди полуфиналите.

Снимка: Боксов клуб Червен бряг – Фейсбук

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...