Акценти
Начало / Политика / Цветко Цветков: Най-важната ми политическа задача е следващият кмет на Плевен да е от БСП

Цветко Цветков: Най-важната ми политическа задача е следващият кмет на Плевен да е от БСП

Цветко Цветков

Най-важната си политическа задача виждам в постигане на победа за БСП на следващите местни избори в Плевен, защото имаме възможност за представяне на силни кандидати, с които да бъдем основен претендент и БСП да има кмет в Плевен за следващия кметски мандат. Това заяви Цветко Цветков на първата си пресконференция след избора му за председател на Общинския съвет на БСП в Плевен. Като друга важна политическа цел той посочи добро представяне на предстоящите избори за Европейски парламент и много отговорна подготовка за евентуални предсрочни парламентарни избори.

По отношение на дейностите си като общински председател Цветков посочи, че те ще бъдат структурирани в две основни направления. Първото направление е динамизиране работат на партийните организации, каза той и обясни, че става въпрос за ускоряване на процеса на подмладяване на партийните организации, за да бъдат подготвени за „предстоящите политически битки”..

Второто направление в дейността му ще е ориентирано към  отваряне на партийната структура към проблемите на плевенската общественост, на икономиката и различните  професионални гилдии. „Затова ще организираме поредица от срещи, на които да представим не само политиката на правителството в отделните сфери, но и да направим обратната връзка между изпълнителната власт и хората”, посочи Цветков. Първата от тези срещи ще е по проблемите на младежката политика, а втората – по проблемите на средното образование. Като идеята те да се проведат още в началото на следващия месец. До края на годината са планувани  още две срещи – едната по проблемите на земеделието, а другата с представители на браншови организации.

„В момента БСП е в позицията на силен участник в управлението и в това виждам възможност да отворим партийната си сктруктура към решаване на проблемите пред различните общности в Община Плевен”, подчерта Цветко Цветков.

По отношение работата на общинските съветници от БСП Цветков посочи, че ще започнат серия от „безкомпромисни питания” към мастната власт. И още на следващата сесия ще бъде поставен въпросът защо местната администрация бави вече шест месеца издаването на строително разрешително за изграждане на цех за преработка на слънчоглед в село Ясен и така се спъва инвестиция от 25 млн. лв.

Във своята дейност като председател на Общинската структура на БСП ще работя в синхрон с нашите депутати и ще търся координация и с други депутати от нашия регион, когато трябва да се решават важни проблеми за Плевен и областта, заяви Цветко Цветков.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...