Акценти
Начало / Избори / Европейски избори 2019 / Цветелина Пенкова пред млади социалисти в Плевен: С вас ще започнем промяната, за да върнем вярата и надеждата на младите хора

Цветелина Пенкова пред млади социалисти в Плевен: С вас ще започнем промяната, за да върнем вярата и надеждата на младите хора

Третата в листата на БСП за България за предстоящите избори за Евпорейски парламент – Цветелина Пенкова, се срещна вчера с млади социалисти от Плевен.

„Единственият начин да спрем изтичането на млади хора извън Родината е да се смени моделът на управление, да се махне това правителство, което управлява България през последните 10 години. Надяваме се да успеем да променим средата, защото трябва да върнем младите хора отново в България и да спрем това неистово желание да се търси спасение някъде другаде. С вас ще започнем тази битка за промяна, за да може да върнем вярата и надеждата на младите хора”, заяви Цветелина Пенкова пред младежите.

Тя обърна внимание на това, че в Европа се увеличава социалното неравенство, като резултат от 10-годишното управление на десни партии. „Там виждаме едно общество, което вече е изморено. В европейската общественост вече се вижда желание за промяна, за връщане към ценностите, за които ние се борим като социалистическа партия, а именно равенство, солидарност, справедливост, достойни доходи, достойни пенсии”, подчерта тя.

Тя отбеляза важността на предстоящите избори както на национално, така и на европейско ниво. „На национално ниво те са изключително важни, за да може да се премахне сегашният модел на управление, за да се преборим със статуквото, което е овладяло държавата през последните 10 години. На европейско ниво те са важни, защото европейските политики, които достигат до национално ниво е много важно да се задават от леви партии. Имаме  силната надежда, че представителството на левите партии ще бъде доста по-значително в ЕС именно заради тези процеси, които наблюдаваме в България и Европа”, акцентира Цветелина Пенкова.

Зам.-председателят на Националното младежко обединение в БСП – Атанас Атанасов, се обърна с призив към младите хора да гласуват. „Трябва ни промяна сега и тя може да стане само ако успеем да подменим политическия елит, който ни управлява вече 10 години – именно политическа партия ГЕРБ. Това може да стане, ако гласуваме. Затова ние, от младежкото обединение на БСП, взехме решение и стартирахме кампанията „Гласувай, има смисъл”. Трябва да обясним, че тези избори са изключително важни не за БСП , а за България. Трябва да изкараме младите хора да гласуват. Ние сме единствените, които можем да сменим ГЕРБ от власт. Ние сме оръжието, с което ГЕРБ ще паднат от власт”, заяви Атанасов.

„Ние имаме реален шанс да обърнем политическата обстановка в страната. България има шанс да тръгне по нов път – път на промяна. Сигурен съм, че на 26 май ще го започнем този път”, обобщи Иван Мандински,   зам.- председател на Младежкото обединение в БСП – Плевен и председател на Националния младежки предизборен щаб на БСП.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...