Акценти
Начало / Политика / Цветан Цветанов: Цецка Цачева трябва отново да е председател на Народното събрание

Цветан Цветанов: Цецка Цачева трябва отново да е председател на Народното събрание

Цветан Цветанов Плевен

Развитието на Северозападна България ще е основен акцент в секторните политики в предизборната програма на ПП ГЕРБ, а изграждането на АМ „Хемус” ще е един от приоритетите за новия програмен период. Това заяви тази вечер в Плевен зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Сред приоритетите ще са още възстановяването на  европейското финансиране, връщане на доверието на Европа и гарантиране на адекватна реакция на правителството за всички геостратегически проекти, като „Южен поток”, посочи още Цветанов.

По повод листата на ГЕРБ за Плевенски избирателен район Цветанов изтъкна, че в нея са включени достойни български граждани, а водачът на листата – Цецка Цачева, се е доказала като успешен парламентарист и за да бъде възобновен парламентаризмът, е нужно тя отново да бъде председател на Народното събрание.

Цветанов изтъкна, че ще водят позитивна кампания и разчита на джентълменско отношение от страна на опонентите на Цачева. Той призова българските граждани „да  се  възползват от конституционното си право да гласуват, защото високата избирателна активност ще даде истинската представителност в българския парламент и ще гарантира стабилност, от която се нуждае страната ни и ще може да се неутрализират схемите за контролиран и купен вот”.

На пресконференцията присъства и кметът проф. Димитър Стойков, като Цветанов обясни това с „изключителната загриженост на всички кметове в страната, които  през последната година и половина загубиха възможността да се възползват от европейската солидарност по новия програмен период 2014-2020 г”. По думите на Цветанов правителството на Пламен Орешарски „проспа времето за подписване на споразумение с ЕК”, което да позволи усвояването на средства по новия програмен период. Говорим за 32 млрд.лв., които са пропуснати заради некомпетентната политика на досегашното правителство и от нея най-потърпевиши ще са кметовете, тъй като 2014 и 2015 г. ще бъдат нулеви в новия финансов програмен период, изтъкна Цветанов.

В края на пресконференцията Цветан Цветанов връчи членската карта на Радослав Иванов – кмет на село Брестовец, досега подкрепян от БСП.  Той е един от 80-те нови членове на ГЕРБ, които тази вечер получиха членските си карти от Цветанов.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Бойко Петров

    Трима задници и една атка