Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Цветан Цветанов представи кандидатите на ГЕРБ за кметове в област Плевен

Цветан Цветанов представи кандидатите на ГЕРБ за кметове в област Плевен

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатите за кметове на всички единайсе общини в Плевенска област, с които партията ще се яви на предстоящите местни избори през октомври. Част от тях вече са се доказали с по един мандат зад гърба си, останалите са хора, на които ГЕРБ се доверява, каза в началато областният координатор и народен представител Владислав Николов

За втори мандат ще се бори настоящият кмет на Плевен проф. Димитър Стойков, който е официалната кандидатура на партията в областния град. „В краткото време  от четири години успяхме в община Плевен да планираме добри проекти и да създадем възможности да усвоим повече европейски средства и да дадем възможност за по-добра перспектива за Плевен. Създадени бяха условия за прозрачно управление. Благодаря на проф. Стойков и на целия му екип за постигнатото. Около 135 млн. лв. id  европарите, които бяха използвани за подобряване на инфраструктурата и градската среда. С амбиция сме през следващия програмен период, изработените проекти да са в размер на близо 300 млн. лв. и да бъдат сериозна добавена стойност за развитието на Плевен”, каза Цветанов при представянето на проф. Стойков.

В  община Белен ГЕРБ залага на Милен Дулев. В Община Белене ще е много трудно да се преодолее популизмът, свързан със строителството на АЕЦ Белене,  каза Цветан Цветанов. От ГЕРБ смятат, че кандидатурата на Милен Дулев ще може да обедини всички демократични жители на тази община. Той се издига от Коалиция „Бъдеще за община Белене”, в която ще участват представители на център-дясно от политическия спектър. С това даваме много ясна заявка, че там, където намерим общи допирни точки, можем да работим заедно за по-добра перспектива, подчерта Цветанов. Той допълни, че Дулев е натрупал опит докато е бил независим общински съветник и това ще позволи да влезе много бързо в проблемите на общината.

Цветан Луканов е номинацията на ГЕРБ за кмет на община Гулянци. Цветанов посочи, че през 2009 г. Луканов участва в много тежки частични избори в село Брест  и успя да ги спечели. Той отчете добрата работа на Луканов като председател на общинската структура на ГЕРБ в Гулянци, която наброява вече 500 членове – един сериозен потенциал за успешна кампания.

В община Долна Митрополия  ГЕРБ ще застане зад досегашния кмет Поля Цоновска.  „Залагаме  на успешния кмет, който реализира много инфраструктурни проекти с европейско финансиране и с подкрепата на администрацията успя да увеличи приходите на общината”, акцентира Цветанов.  В община Долна Митрополия ГЕРБ ще заложат на съвместното си участие с други политически формации, като БЗНС и РБ, създавайки коалицията „За Долна Митрополия”.

Ангел Ангелов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Долни Дъбник. Той е земеделски производител и общински съветник на ГЕРБ в Долни Дъбник.  Убеден съм, че това е нашият силен кандидат, който ще може да се справи в тази тежка предизборна ситуация, каза Цветанов.

ГЕРБ издига Илияна Гложенска за кмет на община Искър. „За втори път залагаме на една успешна кандидатура, след като за малко Илияна Гложенска се размина с изборната победа при предишния местен вот”, подчерта Цветан Цветанов..
Илийчо Лачовски  е кандидатът за кмет на община Кнежа. „Той е сред младите кадри, които имат голям потенциал, а и с натрупан опит като общински съветник”, представи го Цветанов.

IMG_2230ГЕРБ кметове

В община Левски ГЕРБ залага на Дочко Дочев, който е председател на ОбС в община Левски и силно ангажиран със спорта. Той ще е кмет, който ще е сред хората и ще работи за хората”, каза Цветанов.

Д-р Валерий Желязков е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Никопол. Той има един кметски мандат, сега е общински съветник и управител на ДКЦ III в Плевен.

В община Пордим ГЕРБ ще заложи на Детелин Василев, който преди четири години имаше един успешен мандат като кмет на общината.

В Червен бряг ГЕРБ залага на нова кандидатура – на досегашния председател на Общинския съвет Георги Георгиев. Той има достатъчно добра основа да продължи това, което сме започнали в тази община, изтъкна Цветанов и допълни, че ще разчитат много на депутата от Червен бряг Пламен Тачев.

ГЕРБ вече е в процедура за финализиране на общинските листи, които в средата на септември ще бъдат одобрени с решение на Изпълнителната комисия, обяви Цветан Цветанов.  „Кампанията на ГЕРБ ще бъде позитивна и градивна. За нас е важно да има реален политически сблъсък, да има сблъсък на идеи, но също да знаем какво предстои да се случи в конкретните общини. Нека да заложим на тези, които доказаха, че могат да управляват и има видими резултати от управлението им”, призова Цветан Цветанов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...