Акценти
Начало / Последни новини / Цветан Антов: Очаквам много интересен турнир за Купа „Плевен”

Цветан Антов: Очаквам много интересен турнир за Купа „Плевен”

Очаквам много интересен турнир, в който ще участват силни отбори и надявам се БК „Спартак” да победи. Това коментира днес на пресконференция в пресклуба на БТА известният баскетболист Цветан Антов, който е председател на Общинската комисията за младежта и спорта по повод предстоящото провеждане на турнира по баскетбол за Купа „Плевен”.

Той припомни, че възстановяват една традиция и изказа благодарност към всички спонсори, подкрепили спортната проява. Тази година турнирът за Купа „Плевен” ще е посветен на 140 години от Освобождението на Плевен. „Сега бяхме притиснати от времето, но от следващото му издание се надяваме той да е с международно участие”, каза Антов.

По отношение на БК „Спартак” – Плевен Цветан Антов коментира, че треньорът Александър Дяковски е направил една добра селекция, което ще гарантира на отбора да не е сред аустайдерите. Ако се намерят средства, по време на сезона ще подсилят отбора с още един състезател за подкошието, допълни Антов.

Турнирът ще се проведе на 20 и 21 септември в зала „Балканстрой”. В него ще участват Левски София, Черно море – Тича – Варна, Академик Бултекс 99 – Пловдив и домакините от Спартак – Плевен. Началото на първите срещи е от 18 часа, а вторите ще започнат от 20.30 часа.

Плануваният цялостен ремонт на пода в зала „Балканстрой“не е правен, стана ясно на пресконференцията. Сумата е определена, но е спряна обществената поръчка, тъй като явилите се кандидати не отговарят на изискванията за поставяне на подобни настилки, обясни Антов. Затова е извършен само козметичен ремонт на дюшемето, което е ремонтирано основно през 1993-1994 г със съдействието на Румен Петков, припомни Цветан Антов. В залата вече няма течове, но все още има проблеми с покрива над съблекалните и фоайето на залата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...