Акценти
Начало / Любопитно / Художничка намери за ден 12 четирилистни детелини

Художничка намери за ден 12 четирилистни детелини

Вяра Савова

Художничката Вяра Савова, ръководител на Школата по керамика и натурно рисуване към Центъра за работа с деца в Плевен има щастливия дар да намира четирилистни детелини. Някои открива случайно, но повечето е търсила целенасочено.  Все пак трябва да потърсиш щастието си, то не идва само, казва Вяра, която намерихме съсредоточено да търси редките растения в градинката пред Центъра за работа с деца. Бързам да я огледам, защото вече започнаха да косят, усмихва се Вяра, която е може би единствената, която малко съжалява, че фирма „Паркстрой” най-сетне ще си свърши работата.

Само днес Вяра намери 12 четирилистни детелини и една с пет листа. Разказа, че ги поставя на специални картончета и ги подарява  на приятели за рождени дни. Мисля, че това е чудесен подарък – да дариш символа на щастието, който сам търпеливо си търсил, споделя Вяра.

Според поверието, ако намерим няколко четирилистни детелини в един ден, можем да подарим една от тях на любим човек. Пет и шестлистните детелини означават, че Съдбата подарява на човека, който ги е намерил, пет или шест възможности за успех. Ако са намерени в критичен момент от живота ни, те са гаранция, че трябва да сме прозорливи и да не пропускаме Съдбовните дарове.

За търсене на четирилистни детелини Вяра Савова  е запалила и децата, които посещават лятното училище на Центъра за работа с деца. През миналата седмица те проведоха пленер в Градската градина и наред с рисуването са отделяли и по някоя минута за търсене на щастливите цветленца.  Приятно е, когато чуеш радостния вик „Намерих”,  разказа Вяра.

изложба детски рисунки

С творбите от пленера децата са подредили изложба във фоайето на Центъра за работа с деца.  Тази седмица малките творци ще имат занимания по декупаж.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...