Начало / Общество / Соня Маринова: Ще бъда полезна в новото си амплоа

Соня Маринова: Ще бъда полезна в новото си амплоа

Новата длъжност е предизвикателство за мен и считам, че ще бъда полезна в новото амплоа,Соня Маринова защото имам знанията и усета за криткериите в тази сфера. Това е коментирала Соня Маринова, малко след официалното и представяне днес като началник на отдел „Образование и култура” в Община Плевен.

Соня Маринова е родена в Плевен, където завършва Музикалното училище. Следва оперно пеене в Музикалната академия в столицата в класа на проф. Константин Карапетров. Солист е на Плевенската опера в продължение на пет години, след което получава покана да работи в Националната опера в София.

Соня Маринова е била в състава и на Националната опера на Чехия. Тя е една от първите ученички на оперната прима Гена Димитрова, а също и на Борис Христов. Била е на сцената с певци от световна величина като Джакомо Арагал, Александрина Милчева, Никола Гюзелев, Никола Николов, Николай Гяуров. Лауреат е на конкурса „Марио Дел Монако” – Италия. Изявявала се е в Германия, Швейцария, Австрия, Италия, има множество записи в Националното радио, издадени компактдискове, участия във филми, посветени са й предавания в Радио Ватикана. В последните години Соня Маринова е била преподавател в Националното музикално училище и Нов  български университет в София, но никога не е късала връзката с родния си град..

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...