Акценти
Начало / Образование / Художниците дипломанти на Музикалното се явиха на защита на дипломните си работи

Художниците дипломанти на Музикалното се явиха на защита на дипломните си работи

нуи панайот пипков художници

Пред комисия, членове на която са представители на Великотърновския университет, 12 дипломанти от специалността „Изобразително изкуство” на НУИ „Панайот пипков” днес се явиха на защита на дипломните си работи.  Седем живописци и петима графици представят фигурални композиции на свободно избрана от тях тема и писмена теоретична работа, като крайната оценка се формирана от сбора от оценките на практическата и теоретичната част.

нуи панайот пипков графики (2)

Това е четвъртият випуск  художници, който завършва в НУИ „Панайот Пипков”. Повечето от завършилите предишни години продължават образованието си в областта на изящните изкуства, научихме от Валентин Асенов – Хъкъла, чийто клас завършват тазгодишните дипломанти. Той изрази надежда, че голяма част от сегашните абитуриенти ще  продължат тази традиция.

нуи панайот пипков живопис

НУИ „Панайот Пипков” има сключен договор с  факултет „Изобразително изкуство” на Великотърновския университет, който дава възможност на завършилите специалност „Живопис”  да кандидатстват с оценката си от дипломната работа в специалностите „Живопис“ и „Стенопис“ на университета. Учениците, които са се насочили към специалностите „Скулптура“ и „Графика“, задължително  се явяват на кандидатстудентски изпит, уточни Валентин Асенов.

Преди началото на защитата на дипломните работи той пожела успех на своите ученици. Те показаха добро ниво, работиха усърдно през тези четири години и се надявам да се представят добре на защитата си днес”, каза Валентин Асенов.

нуи ранайот пипков дипломанти

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...