Акценти
Начало / Култура / Плевенската филхармония продължава участието си в благотворителната акция за закупуване на реанимационни легла и монитори

Плевенската филхармония продължава участието си в благотворителната акция за закупуване на реанимационни легла и монитори

справедливост за

Плевенската филхармония продължава участието си в благотворителната акция за закупуване на реанимационни легла и монитори за Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) при Университетската болница в Плевен, информира директорът на културния институт Евлоги Илиев. Старт на кампанията дадоха родителите на четиримата младежи, двама от които загинаха при ужасната катастрофа край Луковит на 5 май тази година.

От културния институт откликнаха на призива на почернените семейства и поставиха кутия за дарения във фоайето на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” преди концерта „Бисове от Кармен”, който се състоя на 30 май от 19 часа. Кутия за дарения ще бъде поставена отново във фоайето на зала „Катя Попова”, където на 12 юни от 19 часа ще е поредният концерт на музикантите. Солисти в музикалното събитие ще са доказани плевенски таланти. Публиката ще има удоволствието да чуе концертиращите по световните сцени Александър Димитров – виолончело, Стефан Боанев – пиано, Маргарита Калчева – контрабас, и Ивайло Дешков – цигулка. Към тях ще се присъедини с глас баритонът Стоян Груев.

Преди концерта желаещите могат да дадат своя принос за реализиране на благородната цел. Дарения могат да бъдат правени и по банков път.

Банковата сметка за набиране на средства

IBAN BG16 UNCR7000 1521 681656
BIC UNCRBGSF
ТИТУЛЯР: ГАЛЯ ИГНАТОВА ГОРАНОВА

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...