Акценти
Начало / Общество / „Хроника на едно председателство” – следата, която Стефан Моллов оставя

„Хроника на едно председателство” – следата, която Стефан Моллов оставя

Тази вечер в Галерия дарение „Колекция Светлин Русев” в Плевен беше представена книгата на дългогодишния председател на Дружеството на писателите в Плевен – Стефан Моллов. „Хроника на едно председателство” е продължението на следата, която Стефан Моллов оставя не само в днешния живот, а и за бъдещето, казва в предговора на книгата литературният критик акад. Благовеста Касабова, която я представи тази вечер.  „Като дългогодишен председател на Дружеството на писателите – Плевен той е запечатал в тази книга всичко, което се е случило през неговото председателстване в продължение на 8 години с богат фактологичен и снимков материал. Това е един къртовски труд, положен и при написването на книгата, и преди това, защото авторът добросъвестно през цялото време е отбелязвал всяко събитие, за да остави спомен за поколенията след нас. Нека да се знае и да се помни какво са сторили творците на перото в Плевен по наше време, така, както други са оставили своя пример и своето послание за нас”, отбеляза акад. Благовеста Касабова.

img_5758%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%b1%d0%be%d0%b2%d0%b0

В книгата си Стефан Моллов  поднася на заинтересованите литературни творци, изследователи и почитатели на литературата богат снимков материал и писмени факти за живота на Дружеството на писателите в Плевен за периода  от 31 януари 2003 до 30 април 2011 година, когато той е негов председател.  Той сподели, че когато е поел председателството не е заварил никакъв архив, който да послужи за помощ и доказателства, че в сдружението е врял и кипял богат организационен живот. Затова в първата част на книгата „Хроника на едно председателство” той се е постарал да хвърли известна светлина за миналото на организационния литературен живот.

img_5748%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d1%8f-%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b0

В началото на вечерта поетесата Валентина Атанасова, която е редактор на книгата,  представи накратко творческата биография на Моллов, който в момента е председател на Международното творческо сдружение „Сцена на духовността“ – Плевен. След което поздрав към него поднесоха с изпълненията си  солистът на вокална група „Пей сърце” към съюзната организация на слепите  – Румен Веселинов, в акомпанимент на акордеон на Богомил Мицев – ръководител на състава.

img_5753%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2-%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b0

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...