Начало / Политика / Христо Таслаков: Искрено се надяваме, че постигнатият  баланс в ОбС ще се съхрани

Христо Таслаков: Искрено се надяваме, че постигнатият  баланс в ОбС ще се съхрани

Общинските съветници от групата на МК „Демократична България – Обединение” са протегнали ръка към всички разумни хора в Общинския съвет, за да извършват политика за доброто на плевенчани. Искрено се надявам, че постигнатият баланс в Общинския съвет ще се съхрани и няма да се стигне до гласуване на всяка цена против предложенията, внесени от кмета. Така председателят на групата Христо Таслаков коментира създалата се ситуация в местния парламент, след като трима съветници от ГЕРБ напуснаха партията и са подали заявление за напускане на групата.

Таслаков заяви, че принципите на тяхната група остават непроменени – създаване на разумно управление в полза на всички плевенчани.

Той припомни, че именно общинските съветници от МК „Демократична България – Обединение” са катализатор за активизирането на процесите за промяна собствеността на парк „Кайлъка”. Сега очакват премиера да спази обещанието си и в началото на месец юли да има решение за собствеността на парка.

Скритият проблем с парка „Кайлъка” е финансирането, обърна внимание Христо Таслаков. Община Плевен е изготвила своите разчети, но експерти, на които Местната коалиция разчита, също ще изготвят финансов анализ за необходимите средства за  поддържане в добро състояние на парка. Според Таслаков трябва да има два транша, като първият ще позволи да се отстрани 25-годишното бездействие и неглижиране на парка, а след това вече ще е необходим бюджет, с който да се подпомогне целогодишната му поддръжка.

През следващия програмен период ще се търсят програми, по които ще може да се поднови растителността и да се обнови парка.

От групата на МК „Демократична България – Обединение” приветстват идеята да се препроектира новостроящата се спортна зала в града, за да бъде намален капацитетът й и така да се намали цената за завършването й. Христо Таслаков припомни, че не веднъж са поставяли въпроса, че подобно голямо спортно съоръжение ще е непосилно за поддръжка от Общината. Такъв проблем вече имат в Шумен и Русе. Затова намаляването на капацитета на спортната зала ще облекчи и нейната издръжка.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...