Начало / Общество / Йордан Грижов стартира нов проект, който цели популяризирането на спорта в Плевен

Йордан Грижов стартира нов проект, който цели популяризирането на спорта в Плевен

„СпортСмен“ е новият проект, който председателят на комисията „Младежки дейности, спорт и туризъм“ Йордан Грижов стартира. Идеята му е да мотивира хората да започнат да спортуват.

„Вглъбени в монотонното ежедневие, ние забравяме да се грижим за себе си и физическото си състояние. Започваме с оправданията, че нямаме време за спорт, че сме твърде изморени от работата, че времето е лошо и т.н. Аз също съм от този тип хора и не го крия. Като родители трябва да даваме пример на децата, че да се спортува е хубаво и полезно. Те ни копират, нека ги направим по-добрата наша версия! Преди 2 месеца спрях цигарите и днес вече искам да надграждам. Спортът е нещото, което ще ми даде сила и мотивация да не се връщам към този вреден навик. Спортът ще ме върне във форма и ще ме накара да се чувствам по-добре. Ако аз успея с това предизвикателство, убеден съм, че много хора ще успеят”, обяснява Йордан Грижов причините да реализира подобен проект.

„СпортСмен” представлява серия от демонстративни тренировки по различните видове спорт, които се развиват в Плевен. Началото е на 1 юли. Грижов вече има покана от няколко клуба и обещава, че ще посети всеки, от когото получи покана. „Така ще имам възможността да се докосна до всеки един вид спорт, до неговата специфика и най-вече до болката на всеки плевенски клуб. Като председател на комисията по спорт съм длъжен да направя всичко възможно за клубовете да се чувстват добре и да помагам с каквото мога. Трябва да бъда с тях и между тях. Идеята е всяка тренировка да бъде заснемана. Ще снимаме спортистите, треньорите, условията за тренировки и още много неща. Ще бъдат изготвени и специални клипове, с които да рекламираме всеки вид спорт в нашия град.”, обяснява ползата от проекта Йордан Грижов.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...