Акценти
Начало / Общество / Хранителните помощи – сигурна храна за около два месеца

Хранителните помощи – сигурна храна за около два месеца

БЧК- помощи

От вчера в Плевен започна раздаването на първия транш  хранителни продукти в помощ на  социално слаби от областта.  Право на тази социална помощ имат 14 435 лица. Пакетът хранителни продукти съдържа  3 кг ориз, 4 кг брашно, 5 кг захар, 5 л олио, 1 кг зрял фасул, 2 кг леща, 2 кг конфитюр, килограм и половина пчелен мед, 900 г обикновени вафли и 750 г картофено пюре на прах.

От вчера сутринта клубът на запасните офицери на ул. „Даскал Димо” №7  е обсаден от хора с големи торби и сакове, които чакат да получат полагащите им се продукти. Към 11 часа опашката значително намалява и до 15 часа, когато спира раздаването на пакетите за деня, пред клуба могат да се видят само един-двама чакащи.

Представителите на БЧК, вече обръгнали от предишни подобни кампании, работят сръчно и при добра организация, за да не се бави и изнервя опашката от чакащи. Продуктите са с проверено качество и хората видомо са доволни от това, което получават. Възрастна жена коментира, че  количеството ще стигне за около два месеца. Друга допълва, че може и за повече да има осигурена храна.

Срещу лична карта  или с нотариално заверено пълномощно от друго лице, правоимащите  могат да получат полагащите им се хранителни продукти.

Раздаването на храните от първия транш ще продължи до края на октомври.

През тази година е предвиден и втори транш, като тогава към хранителните продукти ще бъдат добавени и спагети.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...