Акценти
Начало / Култура / Стихове, бликнали като от отпушен кръвоносен съд, представи Валентина Атанасова

Стихове, бликнали като от отпушен кръвоносен съд, представи Валентина Атанасова

Валентина Атанасова

Отвесна светлина” е новата, 14-та поредна стихосбирка, която поетесата Валентина Атанасова представи пред публика тази вечер в галерия „Дарение Светлин Русев“. В книгата Валя е събрала стихове за природата, писани в продължителен период от време, но,  както тя сподели – всичките избликнали спонтанно. „Всеки един стих съм изживяла много дълбоко и мисля, че читателите ще усетят това и ще преживеят моето вдъхновение, защото всички сме деца на майката природа. Тя е нашата сила и закрила”, казва Валя.

Стихосбирката е разделена на два цикъла – „От небето до земята” и „Под сянката на бягащите дни” и в тях са подбрани близо стотина творби.

„И преди съм писала такива стихове, но тези са много дълбоки, във всяко едно присъствието на природата е много силно”, допълва Валя. Тази промяна тя обяснява с по-близкото си съприкосновение с природата. „Това сякаш отпуши кръвоносен съд, от който като кръв бликнаха много стихове”, образно се изрази поетесата.

Към читателите на infopleven тя отправи своето крако поетично послание:

Друго място, друго време.

Поглед – нежен, възхитен.

Няма кой да ми отнеме

гледката на този ден

Стихосбирката „Отвесна светлина” представи Даниела Заркова  по написаното от редакторката на книгата Петя Цолова. Авторката беше поздравена от Йонита Иванова, началник на отдел „Култура и образование” в Община Плевен, от много приятели и колеги.

Представянето на стихосбирката на Валентина Атанасова е първата от поредица предстоящи подобни прояви на Международното творческо сдружение „Сцена на духовността”..

стихосбирка

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...