Акценти
Начало / На фокус / Хора с добри сърца осигуриха средства за две терапии на болна от рак плевенчанка

Хора с добри сърца осигуриха средства за две терапии на болна от рак плевенчанка

15 460 лева – това е сумата, която беше събрана по време на благотворителната изложба „С отворени сърца за Искра”, която беше подредена за няколко часа вчера в една от залите на Регионалния исторически музей в Плевен. Много хора с добри сърца, сред които не малко известни плевенчани, направиха откупки или пуснаха пари в специално поставената урна. Така бяха събрани средствата, които ще дадат шанс на Искра да се измъкне от коварната болест и да проведе две продължаващи терапии.

Благодаря на всички вас – познати и непознати, които днес ми дадохте надежда и показахте, че доброто съществува. Бъдете благословени и продължавайте да правите добро, то се връща”, каза развълнуваната до сълзи Искра.

 46-годишната Искра Николова от Плевен вече шеста година се бори с онкологично заболяване на панкреаса, заради което ѝ се налага да пътува за лечение в клиника по ендокринна онкология в Упсала, Швеция.
Разходите за самата терапия се поемат от НЗОК, но тези за транспорт и престой се налага да поема сама. За предстоящите й пътувания преди края тази година са необходими над 8000 лева.
За благотворителната изложба творби дариха художници от Плевен и страната.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...