Акценти
Начало / Общество / Турнето „Метъл за смет” отново ще спре в Плевен

Турнето „Метъл за смет” отново ще спре в Плевен

Тази седмица започва третото издание на турнето “Метъл за смет”, което се превръща в традиция за група GRIMAZE. То включва концерти и събития за почистване на отпадъци в осем града, сред които и Плевен. Другите са

 Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Шумен, Пловдив и София.

В Плевен турнето ще спре на 20 октомври, когато от 20.30 часа в бар Rock n Rolla е началото на традиционния концерт на GRIMAZE преди акцията за почистване.  Тя започва в 12 часа на 21 октомври. Мястото за събиране на участниците е пред Музея на виното. Ще се почиства районът около язовирите в парка.

Повече информация може да се намери в събитието във Фейсбук:
https://www.facebook.com/events/477871729258095

По време на пролетното турне на „Метъл за смет” бяха събрани над 65 000 литра отпадъци. Идеята за турнетата тръгва от инициативата “Да Живеем в Чистота”, която GRIMAZE започват като страничка във фейсбук, където качват снимки от почиствания, които правят, пътувайки като група. Постепенно стотици други хора започват да пращат собствени снимки и инициативата събира над 7000 последователя и успява да изчисти над 280 000 литра отпадъци от природата. В един момент идеята за турнетата “МЕТЪЛ ЗА СМЕТ” идва натурално, защото хората, които подкрепят инициативата, започват да пращат запитвания за организирани съвместни почиствания.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...