Начало / Спорт / Хокеисти от ОУ „Хр. Смирненски” – Червен бряг спечелиха Купата на ректора на НСА

Хокеисти от ОУ „Хр. Смирненски” – Червен бряг спечелиха Купата на ректора на НСА

хокей Червен бряг

Отборът по хокей на трева от ОУ „Хр. Смирненски” – Червен бряг, спечели Купа на ректора на Националната спортна академия, информират от пресцентъра на Общината. Шестото издание на спортния форум се проведе от 31 май до 1 юни като част от Националния спортен календар на Федерацията по хокей на трева. Той се организира от КХ „НСА”, НСА „Васил Левски” и БФХТ.

Във възрастова група до 12 години хокеистите от „Локомотив” – Червен бряг завоюваха 6 последователни победи над останалите отбори и заслужено се закичиха със златните медали и Купата на ректора на НСА. По този начин те си гарантираха участие през есента във финалите на Държавното първенство в КК „Албена”. Отново чудесни изяви имаха Стивън Нанов, Николай Йотовски, Петър Велчев и Зорница Борисова. Георги Цонков беше обявен за най-добър защитник. Голмастор на турнира с 25 гола стана отново състезател на Червен бряг – Анатоли Дичев.

хокей Червен бряг

В двудневния спортен форум в столицата участваха британските треньори Дани Бери и Сайман Лоу, които са в България по проекта „Балкански каравани” към Европейската федерация по хокей. Вече втора година те запознават българските деца с основните техники и начини за тяхното разучаване. Те обучаваха деца от 12 до 14 години от София, Червен бряг, Харманли, Свищов, Златоград, Баните и Чепинци. Очаквано най-много похвали за уменията си получиха червенобрежките хокеисти, които доказаха за пореден път, че са най-добри в България.

По традиция децата връчиха поредната спечелена купата на директора на ОУ „Хр. Смирненски” пред учителския колектив, който посрещна победителите изключително сърдечно и с много радостни възгласи и ръкопляскания.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...