Акценти
Начало / Политика / АБВ учредява клубове в Плевенско – наесен прерастват в политически структури

АБВ учредява клубове в Плевенско – наесен прерастват в политически структури

АБВ Румен Петков

Клуб на АБВ е учреден на 1 юни в жк „Сторгозия” в Плевен, информира на пресконференция Ивайло Ценов, който е в центъра на инициативата. Членовете на този етап са 14 и са предимно млади хора, които до този момент не са били политически ангажирани, поясни той. Процесът ще продължи и в други квартали на града, като „Дружба” и Девети квартал, а след това и във всички населени места в общината и областта, добави Цветан Антов, ръководител на областно ниво на организацията. След официалното учредяване на АБВ като политическа партия през есента клубовете ще прераснат в политически структури, поясни Румен Петков.

Той добави, че в неделя, 8 юни, ще се състои Национален съвет на АБВ в София, на който ще бъдат формулирани ясно задачите за предстоящите предсрочни парламентарни избори, в които ръководство не се съмнява. На 28 юни пък ще се състои Национална конференция на АБВ, която ще е подготвителният форум за учредяването на партията през месец септември. На форума ще бъдат представени проектопрограма и проектоустав. След това ще може да се пристъпи към подготовка за изграждане на общински и областни структури на АБВ, каза още Петков.

 

 

 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...