Акценти
Начало / Общество / Хладно и облачно ще бъде времето днес

Хладно и облачно ще бъде времето днес

Днес ще е предимно облачно. Превалявания ще има главно в планинските райони. Временни разкъсвания на облачността ще има над северозападните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 13 – 15° в Североизточна до 20 – 22° в Югозападна България.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 17 градуса, а минималните около 10, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане още ще се понижава и ще е значително по-ниско от средното за септември.

Над планините облачността ще е по-често значителна, след обяд и вечерта – купесто-дъждовна. Тогава на много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен, по билата и върховете – до силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието повече слънчеви часове ще има над южните райони, докато на север облачността ще е значителна и на места там след обяд и вечерта ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен с променлива посока. Максималните температури ще са от 26° на север, до 32° на юг. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...