Акценти
Начало / Последни новини / ХК „Полюс ТМ” – Плевен  републикански шампиони, ХК  „Левски“ – Левски с вицешампионска титла

ХК „Полюс ТМ” – Плевен  републикански шампиони, ХК  „Левски“ – Левски с вицешампионска титла

Два отбора от област Плевен се изправиха един срещу друг във финалния мач  от Държавното първенство по хандбал за момчета до 12 години, който се проведе от 19 до 21 май  в гр. Гоце Делчев.

Първото място и републиканската титла си оспорваха хандбалистите от клуб „Левски” – град Левски и момчетата от ХК „Полюс ТМ” от Плевен.

Срещата протече равностойно като двата отбора си разделиха по едно полувреме. Първото завърши в полза на момчетата от гр. Левски, като на полувремето водеха с 8:5. През второто обаче състезателите от гр. Плевен се мобилизираха и успяха да компенсират натрупаната разлика и резултатът беше изравнен. В крайна сметка след множество обрати победител стана  тимът от гр. Плевен, който победи с 15: 14 и стана републикански шампион. Момчета от ХК „Левски” се окичиха със сребърните медали, станаха вицешампион и докараха поредния трофей във витрината на клуба през 2018 г.

Хандбалистите от клуб „Левски” достигнаха до финала, след  като оглави класирането в групата, постигайки победи  над  отборите  на  Благоевград с 21:12, на с. Труд с 23:17 и на с. Мартен 19:11, а на полуфинала преодоля отбора на домакините от ХК „Пирин“ гр. Гоце Делчев.

В другата група ХК “Полюс ТМ“ – Плевен, постигна три победи в групата срещу ХК „Пирин“ от гр. Г. Делчев, ХК „Дунав“ от гр. Белене и ХК „Поморие“ от гр. Поморие. На полуфинала се изправи срещу отбора на Труд и победата изпрати плевенския отбор на финала.

За най-добър играч на турнира бе избран Иван Петков от ХК „Полюс ТМ“, от същия отбор с приз за най-добро ляво крило е Трифон Георгиев, а Георги Ненов е с наградата за най-добър вратар.

За най-добър защитник в първенството беше обявен  Габриел Мандов от ХК „Левски”, а съотборникът му Светлин Гаврилов беше включен в златната седмица на турнира.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...