Начало / Здравеопазване / Хирург от Плевен единствен представител на България в специализиран курс за иновативни оперативни методи в Германия

Хирург от Плевен единствен представител на България в специализиран курс за иновативни оперативни методи в Германия

Д-р Димитър Георгиев, който е част от екипа на Клиниката по обща хирургия към болница „Сърце и Мозък“, Плевен беше единственият представител на България в специализиран обучителен курс на тема „Иновативни техники при лечение на колоректален карцином“, провел се в Хамбург, Германия.

„Обучението обхващаше всички аспекти на съвременното хирургично лечение при пациенти с рак на дебелото черво. Ментори на курса бяха едни от водещите онкологични хирурзи в Европа, посветени на хирургичното лечение на колоректалния карцином. Убеден съм, че участието на специалисти в подобни курсове повишава значително тяхната експертиза, което води и до повишаване качеството на лечение за пациентите. Надявам се, че все повече колеги от страната ще имат възможност за участие в подобни курсове“, сподели д-р Георгиев.

Клиниката по обща хирургия на високотехнологичната болница „Сърце и Мозък“ в Плевен е сред водещите в страната при лечението на пациенти с колоректален карцином. Клиниката извършва високоспециализирана диагностична и оперативна дейност на заболявания на млечната и щитовидната жлеза, стомаха, тънките и дебелите черва, ректума, ануса, жлъчния мехур, черния дроб, панкреаса, на рани и всички видове хернии на коремната стена и др. За консултации и прегледи е необходимо предварително записване на телефон 064 678 400.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...