Акценти
Начало / Крими / Хванаха група тръстеничани, разбили коли в Плевен

Хванаха група тръстеничани, разбили коли в Плевен

Група от четирима млади мъже от Тръстеник са заловени, след като разбили осем автомобила за една нощ. Сигналът за колите е получен на 4 юни в 1.40 часа, превозните средства са били паркирани пред блокове 326, 321 и 322 в жк „Дружба” в Плевен.

Изпратените незабавно екипи при огледа установили, че автомобилите са разбити по идентичен начин – чрез счупване на стъклото на шофьорската врата. Откраднати са общо 6 акумулаторни батерии и 3 авто-СД.

От проведените заградителни и оперативни мероприятия е задържан единият от извършителите – 20-годишен от Тръстеник. Впоследствие са установени и другите трима от групата – на 16, 25 и 32 години, всички отново от Тръстеник. Единствено 25-годишният има криминална проява за хулиганство. Откраднатото е намерено и иззето и се съхранява в 1 РУП Плевен. По случая е образувано досъдебно производство, продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...