Начало / Образование / Плевенски работодатели приеха на практика възпитаници на ДФСГ „Интелект”

Плевенски работодатели приеха на практика възпитаници на ДФСГ „Интелект”

Над 75 фирми и работодатели са откликнали и са приели на практика възпитаници на ДФСГ „Интелект” в Плевен. Инициативата е по европейската програма „Ученически практики”. Чрез нея учениците от 11 и 12 клас, изучаващи икономически специалности, ще получат допълнителни знания, умения и компетенции, работейки в реална пазарна среда под формата на учебна практика, обясни Михаела Карамфилова, консултант на учениците за избор на практика.

В проекта към настоящия момента са включени общо 129 ученици между 16 и 19 години. Те са от пет специалности: Икономист-информатик – 26 ученика от 11 клас и 3-ма от 12 клас, Финансист – 41 ученика от 11 клас и 17 от 12 клас, Оперативен счетоводител – от 11 клас включените ученици са 26, а от 12-ти – 3-ма. От останалите две специалности – Данъчен и митнически посредник и Сътрудник в малкия и среден бизнес, участват само 12-токласници, съответно 5 от първата и 8 от втората специалност.

За успешно завършено ще се счита практическото обучение, проведено в реална работна среда в рамките на 240 часа. Всeки ученик има право да се включи само веднъж в предвиденото практическо обучение. Напредъкът на възпитаниците на ДФСГ „Интелект” в хода на проекта се наблюдава от специални наставници – част от екипа на съответната фирма, от наблюдаващите учители, от консултанта по избор на практиката – Михаела Карамфилова и от директора на гимназията Емил Райков.

Ще припомним, че проектът стартира през месец март тази година и трябва да приключи на 30 август.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...