Начало / Последни новини / Хандбалистките на Спартак отпаднаха от турнира за купата на България

Хандбалистките на Спартак отпаднаха от турнира за купата на България

Женският хандбален тим на Спартак загуби от Ники Спорт /Сливница/ с 25:33 в спортната зала на МУ – Плевен. Така селекцията на треньорите  Йонко Вутов и Светослав Стоянов-Чослата приключи участието си в турнира за купата на България на четвъртфинал. Плевенчанки не започнаха добре и след първото полувреме изоставаха с 9:18. След почивката обаче излязоха преобразени. Лидерите в защитата ни Мария Кривунова и Румяна Йонкова се представиха много силно, ограничавайки атаките на съперника. Така на практика нашите спечелиха втората част, но чувствителното изоставане от първата се оказа непосилно за пълен обрат. Най-резултатна за Спартак бе японката Мачи Мори с 8 гола. Нели Каменополска реализира 6 попадения, Виолета Илиева – 5, Инна Георгиева и гъркинята Ана Кораки по – 2.

Женският отбор на Спартак бе възстановен преди 4 месеца. Състезава се в първенството на Б група, като от началото на сезона е записал 2 победи и 1 загуба.

За отбелязване е, че 6 от състезателките са 16-годишни. Две от тях – вратарките Полина Колева и Лорета Радославова са част от националния отбор на България до 16 години.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...