Акценти
Начало / Култура / Хайде, Плевен, да сготвим и гласуваме за супата!

Хайде, Плевен, да сготвим и гласуваме за супата!

„Гласувайте за супата!” е интернационално движение, което подава ръка и обединява различни таланти с една единствена цел – да действа за мира.

На 29 януари Плевен ще се присъедини към „Гласувайте за супата”. Ето какво ще се случи в този ден:

Четири ресторанта ще участват с обедна супа. Какво меню са подготвили „Къщата”, „Биг тейбъл”, „Будапеща” и „Хумус” ще разберете, ако отидете там.

В пицария „PAZZO” от 12 до 19 часа ще се предлагат супи по месни и вегетариански рецепти. Цената е на принципа кой колкото иска и може, а събраните средства ще се използват за следващи събития в Плевен.

От 13 до 14 часа дуетът Атанас Рачев – китара, и Милена Михайлова – вокал ще предложат артистично меню от популярни български, руски и цигански романси, френски щансон и други.

С Дегустация на вина от 17 до 18 часа ще се включи Институтът по лозарство в Плевен.

Изложба ще открие Школата по керамика на Вяра Савова към Центъра за работа с деца. Малките таланти ще представят свои рисунки от 18 до 19.30 часа .

В кафе „Бордо” детска театрална студия при ДКТ „Иван Радоев” с ръководител Ива Николова и Маргарита Мачева ще представят от 20 часа хумористични скечове и импровизации.

Към инициативата ще се включат читалище „Пробуда” и Клуба на хората с увреждания и пенсионерите от жк „Дружба”. Надъханите баби ще подготвят различни супи и ще ги споделят на обща трапеза, а за доброто настроение ще се погрижи хорът на читалището. Към празника ще се присъединят и клубовете „Гренадирска” и „Мизия”.

Маратон на супата, щафетно бягане с праз и други забавни игри ще се разиграят в Спортното училище. Предвидени са и спортни демонстрации.

В обедната почивка своите супи ще споделят работници и ръководство от фабриката за панталони ДСД ЕООД – Плевен.

В „Гласувай за супата” се включва и Живият музей на писмеността на Диан Павлов- Джими. Спектакълът е предвиден да започне от 15 часа, но дали ще се случи, зависи от климатичните условия, тъй като се провежда на открито.

В Дом „Кафе“ от 20 до 23.30 часа ще има дебат за бъдещето на Плевен и сцена за музикални изяви и импровизации.
Да направим чест на нашето човечество и да действаме за мира. Включете се в това интернационално и доброволно движение, зоват инициаторите на движението. Всеки може да стане посланик на „Гласувайте за супата“, като разпространява поканата за участие в него. Или да създаде, организира, подкрепи един или повече пунктове супи.

12540979_154986304873266_4421513412561559259_n

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...